Tuesday, 13 September 2011

~Puding Pelangi~

Puding yang dah lame idam-idamkan nak makan...akhirnye tanye sana tanye sini resepi die, dapat jugakla buatnye..tapi warna agak terlebih sikit..maklumla dah name die pelangi,excited nak wat pelangi tu..huhu..

                                    yang ni da siap buat ,tunggu die sejuk je








                                              

Daripada pic2 kat atas ni..nila jela yang di tunjukkan, menjadila jugak , family i pon suka sangat makan..resepi die senang je..didihkan sekali  serbok agar2,1 buku butter,1 tin susu cair,1 cawan gula, 2 sudu makan tepung kastard,2 kuning telor je, pastu asingkan tuk bahagi2 warna, n corakkan ikot kesukaan anda, i punye wat tuang perlahan2 secara selang seli 3 colour n jgn sampai tercampur warna,n jadila mcm tu. simple je kan. tryla...

No comments:

Post a Comment