Monday, 26 September 2011

''sambil menjahit sambil makan''

Semalam kat kelas menjahit ade wat ''open house'' tuk kami, so kawan2 yg 30 org tu bawakla ngn menu masing2..banyak jugakla yg sedap2 plak tu, so ambil mase 1 jam tuk belajar n 1 jam lagi makan time..sambil tu mengeratkan lagi persefahaman di antar kami,..

                          i salah satu yg kek coklat yg mula2 sekali i nak makan...


                              lepas bace doe kami pon teros serbu, tak hengat!!


                          nampak pizza mini kat belah kiri tuh...cute n sedap..


                            mcm2 ade, rajin jugak kawan2 aku ni masak ea...



      nila cikgu jahit i yg cute n sporting ...balik keje teros masok kelas best sgt2..

I ade amik khusus menjahit dekat ngn umah n tmpat keje.. daripada tak tau pe tentang jahitan i da peka..pasni baju raya x yah susah2 pg tempah..setakat baju sendiri tuh, bolehla kot nak wat..manela tau esok atau lusa manela tau jadi usahawan kan..khusus ni ditaja sepenuhnye dari kerajaan..tanpa keluarkan 1 sen pon..dlm 6 bulan da dapat sijil yg sah dari kerajaan..memang tak rugi tau..pasni rasenye nak sambung belajar lg, tak tau nak amik khusus pe plak..ngat nak amik khusus andaman n hiasan..bagus jugak kan..makin tua makin nak cari ilmu..nanti i apload baju2 yg i da jahit..okla penat da membebel...bye2

Sunday, 18 September 2011

~My UnCLE WhIte wEDDing~

Da name white mestila putih kan..aku pon tak tau knp diorang minat putih padahal diorng ni da sedia putih..jgn jadi white witch sudah...hahhah..tapi sib baik cantik gak la..mcm ala2 wedding idaman i gak...weeee...gedik gak ea...eh, mestilah i ni single tau..masih boleh berangan.....:P

                                        flower girls yg comel n gebu.....huhu


                               lihatlah sy ni yg comel..nak jugak die ea..haiipp!!


                                      saling jeling2 plak pengantin lelaki ni...huhu


                                          hawaitla pandang ke luar korang ni...ish2..


                                       Encik Taufik menepung tawar...father i loo...


                                  Giliran Puan Saloma...mak i...ngeee...


                          terliur kat ikan siakap tuh,nampak mcm hidup lg je ??


                       putih sampai pengapit pon putih...memang suci tol wedding nikan...

             ade 2 org je dara pingitan yg belom merasa lagi..yg lain da senior..huhu..


          keberkatan perlu la ade ye...tuan tanah nak merasa gak..huhu

            Nak nyanyi jugak jugak...ngah tunggu turn pas makcik nyanyi tuh..huhu


Last but not least...i doakan semoga kalian berbahagia hingga ke akhir hayat...so pasni dtgla ke wedding ahkak ni plak k...tema pe ek??nak kena cari sumber  ni...humm yg penting cari calon dulu..kuing2..baru la betol..penat pon masih ade ni, ceh kalah pengantin..huhu

~Makan-Makan di Pizza Hut~

Ni pg makan kat Taman Tun, mase ni dlm kol 10.30 gitu lah, dlm keadaan penat dari lipis ke kl, da lame tak makan kat sini, dapatla merasa pizza yang baru iteww..

                                           yang ni sedap, coz ade chesse kat tepi tuh..


                                    yang ni pe name pon  xtau, yg penting bedal

                                           makan tak hengat dunia

abg ipar yg sempat senyum curik2 amik pic ni

akak i n acih nye nak mam gak..

saje mngade2 nak mx pelempang..hahaha

sama x dengan yg bawah ni..yg baru tu.
                                                                                     

makan 1 potong setiap pizza ni da wat penuh perot..tapau bawak balik tuk sambung kat umah plak...

Tuesday, 13 September 2011

~Puding Pelangi~

Puding yang dah lame idam-idamkan nak makan...akhirnye tanye sana tanye sini resepi die, dapat jugakla buatnye..tapi warna agak terlebih sikit..maklumla dah name die pelangi,excited nak wat pelangi tu..huhu..

                                    yang ni da siap buat ,tunggu die sejuk je








                                              

Daripada pic2 kat atas ni..nila jela yang di tunjukkan, menjadila jugak , family i pon suka sangat makan..resepi die senang je..didihkan sekali  serbok agar2,1 buku butter,1 tin susu cair,1 cawan gula, 2 sudu makan tepung kastard,2 kuning telor je, pastu asingkan tuk bahagi2 warna, n corakkan ikot kesukaan anda, i punye wat tuang perlahan2 secara selang seli 3 colour n jgn sampai tercampur warna,n jadila mcm tu. simple je kan. tryla...

Sunday, 4 September 2011

KonVoi RaYa ke-5 di CaMerOn HigLaNd

Plan nak makan angin di sii sebelom raya lagi, akhirnye menjadila jugak nak pergi, dlm 5 buah kereta gak la berlepasnye..all is my family n relative..mentang2 dr lipis ke sana 1 jam setengah je,so boleh balik hari je..huhu

                               pinky girls..plan pakai baju sama warne pink..semangat pink.

                                                 posing membelakangkn ladang teh...


with my niece si montel kasih


                        gedik2 kat tepi jalan..baru sampai sana ,nak berenti makan..


time ni ngah pilih kaktus nak bawak balik teros...haha

                             sempat posing2 kat stobery yg x brape stobery nih..

                              kalau sape2 yg cam tempat famous nih, tau kan katne..


                 tengok tuh, dari jauh pon sempat posing lagi tuh..ish2..anak sapela..


                  sebenanye abg bangla tuh hadiahkan bunga nih, so amik jelah kan..haha


                    time nih dan ready nak teroskan perjalanan ke atas lagi..senyum kekenyangan..


                                                 merenung mase depan...hahaha

I x amik pic banyak, lagipon cuaca x mengizinkan..pas amik pic tu tibe nak hujan plak..so pg minum tea dulu..huhu

BeRAya sAKAn di KAmpUNg

Seawal 6.30pm da bangun nk mandi sunat hari raya, baju raya semua da gosok, pas solat subuh tunggula tyk solat raya di Masjid Tanjung Boluh tmpat kelahiran i...tak sabar rasenye nk bermaaf-maafan di pagi raya..











X terlambat tuk mengucapkan selamat hari raya kpd semua...jgn lupe puase 6 ok..:P